Kolekcja Faktorii Win na frisco.pl

Mieszkańcy Warszawy mogą cieszyć się winem z kolekcji Faktorii bez wychodzenia z domu. Od stycznia działa wirtualna sekcja Faktorii Win w sklepie internetowym frisco.pl, który gwarantuje dostawę pod same drzwi. Jak zauważa portal totalmoney.pl, szeroka oferta win Faktorii sprawia, że frisco.pl zyskuje w tej kategorii znaczną przewagę nad konkurencją*.

Do tej pory Faktoria Win była sekcją z winem przygotowaną na potrzeby sklepów stacjonarnych. Dzięki współpracy z frisco.pl udało się stworzyć tożsamą sekcję w sklepie online.

Wina dostępne na frisco.pl, podobnie jak w sklepach stacjonarnych, podzielone są na główne kategorie nawiązujące do pięciu okazji: Na prezent, Na randkę, Do posiłku, Do relaksu, Z przyjaciółmi. Klienci mają również możliwość przeglądania asortymentu w zależności od rodzaju, poziomu wytrawności, koloru, szczepu, regionu oraz ceny wina. Przy każdej pozycji widnieje prosty i czytelny opis, zawierający min. takie informacje jak kraj pochodzenia czy dominujące aromaty i nuty. Taka prezentacja kolekcji ma ułatwić klientom samodzielny wybór wina bez specjalistycznej pomocy sommeliera.

Oferta Faktorii Win w sklepie frisco.pl składa się z ponad 200 różnych pozycji: białych, różowych oraz czerwonych win. Jednymi z jej najmocniejszych atutów są wina rodziny Frescobaldi czy Winnica Płochockich ze swoim znakomitym Sudomir Rubin.

W lipcu b.r. oferta została poszerzona o 50 nowych win od znanych i docenianych producentów. Z nowości na uwagę zasługują między innymi Champagne Veuve Aufray Brut oraz białe wina Sauvignon Blanc i Cserszegi Fűszeres od Szöllősi, a także Vintage Secret Chardon od australijskiego producenta McPherson Wines. Szczególnie polecane czerwone wina to włoskie Chunky Red Zinfandel, a także dwie propozycje węgierskiej marki Mészáros Pál: Pinot Noir i Cuvée.

Sekcja Faktorii Win w sklepie frisco.pl dostępna jest dla klientów z Warszawy i okolic**.

*Frisco.pl - zwycięzca Rankingu Internetowych Sklepów Spożywczych 2016 wg portalu totalmoney.pl
**Obszar dostawy obejmuje tereny m. st. Warszawy oraz gmin: Brwinów, Piastów, Nadarzyn, Raszyn, Michałowice, Milanówek i Podkowa Leśna Pruszków, Konstancin Jeziorna, Lesznowola, Piaseczno, Ząbki, Zielonka, Marki, Łomianki, Jabłonna, Nieporęt, Legionowo, Józefów, Łomianki, Izabelin, Stare Babice.

frisco.pl_-bia_y.png

frisco.pl_-kolor.png

Magazyn Faktorii Win w nowej odsłonie

Na regałach w całej Polsce znaleźć już można najnowszy numer bezpłatnego Magazynu Faktorii Win w odmienionej formie. Nowy Magazyn pełni rolę przewodnika po świecie wina i zawiera jeszcze więcej informacji o podróżach, kuchni i stylu życia. Tytuł wydawany będzie co dwa miesiące, a jego mniejszy, bardziej poręczny format zmieści się w każdej damskiej torebce.