Nowości Faktorii Win: kolekcja Standard Plus 2016

Faktoria Win wzbogaciła swoją ofertę o 12 nowych win od renomowanych producentów z różnych stron świata. Nowe wina tworzą razem kolekcję Standard Plus, która dostępna jest od 3 czerwca w wybranych sklepach stacjonarnych oraz od 13 lipca na frisco.pl.

Kolekcja Standard Plus została przygotowana z myślą o klientach, którzy pierwsze kroki w świecie wina mają już za sobą. Aby zbudować ofertę spełniającą oczekiwania takich klientów Faktoria dokonała starannego wyboru 12 win. Propozycje pochodzą od znanych producentów, a same wina wyróżniają się wysoką jakością w przystępnej cenie. Kolekcję Standard Plus tworzy 6 białych, 1 różowe oraz 5 czerwonych win.

Wina białe i różowe
Selekcję białych win otwierają Marcel Martin Muscadet Sèvre et Maine oraz Szöllősi Sauvignon Blanc, białe wyraźnie owocowe i rześkie wina polecane na spotkania z przyjaciółmi. Dwa kolejne, Kressmann Monopole Blanc, dobrze zrównoważone łagodne Bordeaux oraz Mc Pherson Vintage Secret Chardonnay, dojrzałe wino z wyczuwalna nutą palonego dębu, polecane są na wieczorne chwile relaksu. Thummerer Bokreta Cuvée to propozycja dla osób, które szukają trunku do posiłku: wino dobrze komponuje się z rybami oraz owocami morza. Ostatnią białą propozycją z kolekcji jest Rina Ianca Tresa Grillo Viognier, sycylijskie krągłe wino o kwiecistym aromacie z wyczuwalną nutą wanilii. Obok białych win na letnie chwile relaksu polecane jest różowe Casal Garcia Vinho Verde Rose, portugalskie świeże owocowe wino o wyczuwalnych nutach pigwy i cytrusów.

Wina czerwone
Wybór czerwonych win z kolekcji Standard Plus rozpoczyna rodzima produkcja: Sudomir Rubin, który wytwarzany jest w winnicy rodziny Płochockich, docenianych i wielokrotnie nagradzanych polskich producentów. Sudomir ma głęboką rubinową barwę i aromat owoców leśnych, w smaku wyczuwalna jest czerwona porzeczka. Colpasso Nero d’Avola, kolejna pozycja z kolekcji, to sycylijskie półwytrawne czerwone wino o wyrazistym smaku i aromacie, które zawdzięcza suszeniu winogron użytych do jego produkcji. Wino rekomendowane jest do czerwonych mięs. Niche Bobal to propozycja na prezent dla bliskiej osoby. Jest to miękkie, dobrze zbalansowane wino o smaku czeremchy z nutą czekolady. Mythique La Cuvee to natomiast kupaż kilku francuskich szczepów - aksamitne wino polecane na spotkania w gronie przyjaciół. Wyróżnia je aromat jeżyn, malin i wiśni z nutami lukrecji i tymianku. Całą kolekcję zamyka Torre Oria Gran Reserva, którego owocowy smak, dzięki dojrzewaniu w dębowych beczkach, wzbogacony został nutami octu balsamicznego, drewna i przypraw. Wino polecane jest do czerwonych mięs.

Wina z kolekcji Standard Plus znaleźć można na regałach Faktorii Win w wybranych sklepach stacjonarnych oraz w sekcji Faktorii Win na frisco.pl między propozycjami na konkretne okazje.

Lista sklepów stacjonarnych z kolekcją Standard Plus:
Delikatesy Centrum: Warszawa, Bartoka 8; Warszawa, Stryjeńskich 15a; Warszawa, Kawy 44
Delikatesy Centrum na stacjach Orlen: Warszawa, Lazurowa 40; Płock, Wyszogrodzka 123; Warszawa, Prądzyńskiego / Al. Prymasa Tysiąclecia; Gdańsk, Świętokrzyska; Płock, Wyszogrodzka 150; Kraków, Mogilska 122; Gdańsk, Kołobrzeska 24; Warszawa, Powązkowska 40; Legionowo, Sobieskiego; Olsztyn, Aleja Warszawska 160

Marcel-Martin-Muscadet-Sevre-et-Maine_hq.png

Colpasso_hq.png

Thummerer_hq.png

Rina-Ianca-Tresa_hq.png

Niche-Bobal_hq.png

Kressmann-Monopole_hq.png

Sudomir-Rubin_hq.png

Casal_Garcia_ROSE.jpg

FW_PREMIUM_MAGG_PROWLY.pdf

pdf | 10,4 MB

MC-Pherson_hq.png

Mythique_hq.png

TORRE-ORIA-GRAN-RESERVA-C_W-0-2.png

Szollosi_hq.png

Kolekcja Faktorii Win na frisco.pl

Mieszkańcy Warszawy mogą cieszyć się winem z kolekcji Faktorii bez wychodzenia z domu. Od stycznia działa wirtualna sekcja Faktorii Win w sklepie internetowym frisco.pl, który gwarantuje dostawę pod same drzwi. Jak zauważa portal totalmoney.pl, szeroka oferta win Faktorii sprawia, że frisco.pl zyskuje w tej kategorii znaczną przewagę nad konkurencją*.