Faktoria Win stawia na letnie wine bary nad Odrą, Wisłą i Wartą

W porozumieniu z popularnymi sezonowymi lokalami Faktoria Win uruchomiła 5 winnych barów w 3 miastach: Warszawie, Poznaniu i Wrocławiu. Menu każdego baru to wybór 10 win z kolekcji Faktorii: orzeźwiające wina białe i musujące, Frizzante prosto z beczki oraz wybór win czerwonych. Wine bary otwarte są codziennie i będą działać przez całe lato.

Sezonowe lokale z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Podczas upalnych dni mieszkańcy wielkich aglomeracji szukają wytchnienia w plenerze, uciekając od zgiełku na miejskie plaże nad brzegiem Wisły, Odry czy Warty. W ciągu ostatnich kilku lat infrastruktura tych obszarów uległa znacznej poprawie, każdego roku otwierane są nowe bary i kluby oferujące zimne napoje, piwo, drinki i przekąski. Do tej pory brakowało w tych lokalizacjach miejsc z wyborem jakościowych win w dobrej cenie. Tak narodził się pomysł wine barów.

W zamyśle projekt ma być naturalną kontynuacją głównej idei Faktorii Win, która od kilku lat skutecznie pomaga Polakom w wyborze i zakupie dobrych win na każdą okazję. Stąd też dedykowana obsługa każdego wine baru oraz prosta i czytelna ekspozycja dostępnych win. Faktoria zadbała również o przejrzyste menu dopasowane do danego miejsca oraz o pełne wyposażenie barów. W każdym znajdują się min. lodówki do chłodzenia win oraz coolery do ich serwowania. Do dyspozycji klientów są również leżaki oraz pufy marki. Inauguracja projektu odbyła się 21 maja w stołecznym Placu Zabaw. Otwarcie pierwszego wine baru nad malowniczym brzegiem Wisły uświetnił koncert zespołu Rebeka. Przy elektronicznych dźwiękach z lampką Prosecco Amanti w ręku bawiło się ponad 1000 osób. Dwa kolejne warszawskie bary uruchomione zostały w Plażowej oraz w klubie Iskra na Polu Mokotowskim. W każdym z miejsc odbywają się dedykowane wydarzenia muzyczne, których partnerem jest Faktoria Win.

Mieszkańcy Poznania na kieliszek orzeźwiającego wina w plenerze mogą udać się nad Wartę do KontenerArt, gdzie w jednym z kontenerów również znajduje się wine bar. Faktoria Win jest także współorganizatorem sobotniego cyklu imprez Polska Selekcja. Wydarzenia cyklu odbywają się co dwa tygodnie. Każda z nich to występ na żywo dwóch DJ-ów, którzy odbiorców zabierają w podróż przez najciekawsze szlaki polskiej muzyki.

Faktoria nie zapomniała również o koneserach wina z Wrocławia. Huczne otwarcie wine baru na nadodrzańskiej plaży przy ZaZoo Chillout Beach Bar miało miejsce 4 czerwca. Oprawę muzyczną wydarzenia zapewniła grupa Notopop. Wspólnie z ZaZoo Beach Bar Faktoria organizuje w tym sezonie również koncerty młodych polskich zespołów i wokalistów.

CENY*
Lampka wina: od 7 zł do 12zł
Butelka wina: od 35 zł do 60zł
* na podstawie menu jednego z wine barów

LOKALIZACJE

L1150059.jpg

DSC_3603.jpg

Nowości Faktorii Win: kolekcja Standard Plus 2016

Faktoria Win wzbogaciła swoją ofertę o 12 nowych win od renomowanych producentów z różnych stron świata. Nowe wina tworzą razem kolekcję Standard Plus, która dostępna jest od 3 czerwca w wybranych sklepach stacjonarnych oraz od 13 lipca na frisco.pl.