Faktoria Win z pierwszym tysiącem sklepów!

W Zakopanem odbyło się otwarcie 1000-ego sklepu Faktorii Win. Wydarzenie jest kolejnym ważnym krokiem w niezwykle dynamicznym rozwoju nowego projektu Grupy Eurocash. Jubileuszowa półka przeznaczona na 120 win stanęła w sklepie GAMA, znajdującym się w samym centrum miasta - przy ul. Krupówki 41. W dniu otwarcia sklep odwiedziło kilka tysięcy klientów, którzy mieli okazję spróbować win z Faktorii Win oraz skorzystać z wyjątkowej promocji.

Tysięczna lokalizacja, znajdująca się w samym sercu Tatr, to wyjątkowa realizacja. Półka stojąca w sklepie GAMA, została zaprojektowana specjalnie z myślą o tej konkretnej powierzchni. Dzięki zaufaniu właścicieli sklepu oraz nowoczesnym rozwiązaniom Faktorii Win, wszyscy odwiedzający Zakopane mogą przekonać się o zaletach Faktorii, również będąc na wakacjach.

Każdy nowy sklep Faktorii Win to dla nas dowód na to, że właściciele polskich sklepów chcą brać udział w procesie zmiany handlu winem w Polsce na lepsze. Cieszymy się, że ta zmiana tak dynamicznie postępuje - z korzyścią dla konsumentów i samych właścicieli. Do każdej realizacji podchodzimy ze starannością i zrozumieniem potrzeb konkretnej lokalizacji. Faktorię Win wyróżnia kompleksowe zarządzanie kategorią wina. Starannie wyselekcjonowana kolekcja win, czytelna ekspozycja wina dla konsumenta, silne wsparcie marketingowe oraz opieka Doradcy Klienta wraz ze szkoleniami tworzą unikalne na rynku narzędzie. Takie całościowe podejście przekłada się na realne wzrosty przychodów sklepów oraz zadowolenie konsumentów.”– powiedział Michał Groniewski, Lider Projektu Faktoria Win

Faktoria Win to koncepcja sprzedaży wina oparta na specjalnej półce z winami podzielonymi na okazje: Na Prezent, Na Randkę, Do Posiłku, Do relaksu, Z Przyjaciółmi. W każdej kategorii, konsumenci mogą wybrać znane i cenione pozycje z całego świata w wyjątkowo przystępnych cenach. Ponadto, na każdy miesiąc, eksperci Faktorii wybierają dwa wina, w sprzedaży w promocyjnej cenie. Do dyspozycji Klientów Faktorii Win jest również bezpłatny Magazyn Faktorii Win, dostępny na każdej półce. Magazyn ma charakter edukacyjny, a znaleźć w nim można nie tylko informacje o poszczególnych winach, ale również ciekawe artykuły o kulturze picia wina oraz przepisy kulinarne i inspiracje.

Oferta Faktorii została przygotowana z myślą o mniejszych, średnich i dużych sklepach. Właściciele mają do wyboru 3 rozmiary półki: z 34 winami, 62 winami lub 120 butelkami. Wszystkie zamówienia oraz późniejszą współpracę koordynuje rozbudowany zespół doradców handlowych, którzy znajdują się w każdym z 16 województw.

Faktoria_Win_z_pierwszym_tysi_cem_sklep_w.docx

docx | 70,6 KB

Faktoria_Win_z_pierwszym_tysi_cem_sklep_w.jpg

Faktoria Win doceniona w degustacji w ciemno blogerów!

Wino Château de Pouzols Minervois 2012, dostępne w Faktorii Win uzyskało najwyższą ocenę w trakcie degustacji w ciemno, która odbyła się w ramach II Zlotu Blogosfery winiarskiej zorganizowanego przez portal Winicjatywa.pl. W degustacji blogerzy oceniali 14 win z marketów i sklepów specjalistycznych. Château de Pouzols Minervois 2012 zdobyło 4,2 punkta na 5 możliwych.