Faktoria win już w 500 polskich sklepach!

W Poznaniu odbyło się otwarcie 500-ej półki Faktorii Win, Grupy Eurocash. Jubileuszowa półka stanęła w sklepie Lewiatan, przy ul. Libelta 6. W dniu otwarcia na wszystkich odwiedzających poznańskiego Lewiatana czekało wiele atrakcji: pyszny tort oraz wyjątkowa promocja. W tym specjalnym dniu konsumenci mieli okazję porozmawiać z ekspertem Faktorii Win, który nie tylko wyjaśnił zasady działania półki, która zmienia handel winem w Polsce na lepsze, ale również doradził wybór wina na wybraną okazję czy do konkretnego posiłku.

Ponadto, w dniu otwarcia miała miejsce wyjątkowa promocja, drugie wino kupione w Faktorii Win można było zakupić w specjalnej cenie – 5PLN. Dodatkowo każdy z kupujących do wina otrzymywał piękną i funkcjonalną torbę Faktorii Win oraz elegancki korkociąg sommelierski.

Otwarcie 500-ej półki jest kolejnym etapem w dynamicznym rozwoju nowego projektu Grupy Eurocash. Od początku swojego działania Faktoria Win rewolucjonizuje handel winem w Polsce. Miarą sukcesu Faktorii są pozytywne opinie właścicieli sklepów, którzy postawili na półkę Faktorii w swoich sklepach.

Współpracę z Faktorią Win rozpocząłem w listopadzie 2013. W tym czasie zanotowałem czterokrotny wzrost sprzedaży. Myślę, że główny wpływ na to mają naprawdę przystępne ceny, każdy znajdzie coś dla siebie. Wina są teraz ładnie wyeksponowane, wyselekcjonowane w zależności od okazji na eleganckim regale przyciągającym oko klienta” – przyznaje Pan Krzysztof, właściciel pierwszego sklepu z Faktorią Win w Częstochowie.

Już po pierwszym tygodniu, miesiącu można było jednoznacznie stwierdzić że kategoria win w sklepie staję się bardziej konkurencyjna a zarazem sprzedaż wzrasta. Faktoria jest zarazem narzędziem efektownym pod względem wizualnym ( regał ), ze względu na sposób opisania win jak i efektywnym już po krótkim czasie od instalacji regałów” – dodaje Pan Paweł, manager ds. Sieci, Małgosia, nadzorujący 6 sklepów z Faktorią Win w Poznaniu.

Faktoria Win to półka, obok której nie da się przejść obojętnie. Została zaprojektowana z myślą o potrzebach konsumentów, którzy często gubią się przed źle zagospodarowanymi półkami z winem, a co więcej najczęściej nie mają szansy zbliżyć się do proponowanego asortymentu.

Dzięki wyraźnemu podziałowi win na półce, na okazje: Na Prezent, Na Randkę, Do Posiłku, Do relaksu, Z Przyjaciółmi, konsument w szybki i łatwy sposób znajduje wino dla siebie. Wśród dostępnych na półkach Faktorii butelek znaleźć można znane i cenione pozycje. Ponadto, na każdy miesiąc, sommelierzy Faktorii wybierają dwa promocyjne produkty, w wyjątkowo niskiej cenie. Przy każdej półce do zakupienia są także specjalne torby na wino, które świetnie sprawdzają się w roli toreb prezentowych. Co więcej, na półkach Faktorii dostępny jest bezpłatny, wyjątkowy Magazyn Faktorii Win, w którym znaleźć można nie tylko informacje o poszczególnych winach, ale również ciekawe artykuły o kulturze picia wina oraz przepisy kulinarne i inspiracje.

Półka Faktorii Win to bardzo przemyślane narzędzie, które efektywnie podnosi zyski z handlu winem, będąc jednocześnie bardzo wygodnym rozwiązaniem dla właściciela sklepu, który nie musi martwić się o odpowiednią ekspozycję, selekcję i cenę wina. Oferta Faktorii została przygotowana z myślą o mniejszych, średnich i dużych sklepach. Właściciele mają do wyboru 3 rozmiary półki: z 34 winami, 62 winami lub 120 butelkami. Wszystkie zamówienia oraz późniejszą współpracę koordynuje rozbudowany zespół doradców handlowych, którzy znajdują się w każdym z 16 województw.

Faktoria_win_ju__w_500_polskich_sklepach_1.jpg

Faktoria_win_ju__w_500_polskich_sklepach.docx

docx | 70,3 KB

Faktoria_win_ju__w_500_polskich_sklepach_2.jpg

Faktoria Win z pierwszym tysiącem sklepów!

W Zakopanem odbyło się otwarcie 1000-ego sklepu Faktorii Win. Wydarzenie jest kolejnym ważnym krokiem w niezwykle dynamicznym rozwoju nowego projektu Grupy Eurocash. Jubileuszowa półka przeznaczona na 120 win stanęła w sklepie GAMA, znajdującym się w samym centrum miasta - przy ul. Krupówki 41. W dniu otwarcia sklep odwiedziło kilka tysięcy klientów, którzy mieli okazję spróbować win z Faktorii Win oraz skorzystać z wyjątkowej promocji.