Magazyn Faktorii Win w nowej odsłonie

Na regałach w całej Polsce znaleźć już można najnowszy numer bezpłatnego Magazynu Faktorii Win w odmienionej formie. Nowy Magazyn pełni rolę przewodnika po świecie wina i zawiera jeszcze więcej informacji o podróżach, kuchni i stylu życia. Tytuł wydawany będzie co dwa miesiące, a jego mniejszy, bardziej poręczny format zmieści się w każdej damskiej torebce.

Tematem wiodącym nowego numeru Magazynu Faktorii Win są Święta Bożego Narodzenia i treści z nimi związane: inspiracje na świąteczne prezenty i dekoracje, przepisy kulinarne na wigilijne potrawy w nowoczesnym wydaniu wraz z propozycjami win do dań, a także krótki przewodnik o winach musujących.
Na łamach publikacji po raz pierwszy zagościł cykl „Kurs wiedzy o winie”, który prowadzi Wine Master Faktorii Win Konrad Korzeniewski. Z pierwszej odsłony cyklu można dowiedzieć się m.in jak wygląda proces produkcji wina. Nowością są także publikacje gości: Małgosi Minty – dziennikarki, blogerki i miłośniczki dobrego jedzenia, oraz Kasi Ciejak z travelicious.pl., która radzi, gdzie i jak wyjątkowo przywitać Nowy Rok.
Magazyn Faktorii Win to bezpłatny dwumiesięcznik, wydawany w nakładzie 150 tys. egzemplarzy, który odnaleźć można na wszystkich półkach Faktorii Win oraz w wersji elektronicznej na stronie www.faktoriawin.pl

FW 10.pdf

pdf | 10,9 MB

FW_MAG_1_small.png

FW_MAG_2_small.png

FW_MAG_3_small.png

FW_MAG_4_small.png

FW_MAG_5_small.png

Powitanie wiosny

temu

Świat budzi się do życia po zimowym śnie, a wraz z nim – chęć do zabawy i świętowania. Zwyczajów na powitanie wiosny jest na świecie wiele, do was należy wybór najlepszej opcji. Rozpocznijcie nową porę roku w gronie przyjaciół, z naładowanym akumulatorem i kieliszkiem wyjątkowego wina w ręku.
Lamberto Frescobaldi:Wino w ulubionych okolicznościach

temu

Toskański ród Frescobaldi cieszy się niesamowitą renomą w świecie winiarskim i ma wyjątkowo długą tradycję – jego członkowie zajmują się uprawą winorośli od 1300 r. Lamberto Frescobaldi reprezentujący trzydziestą generację tej słynnej włoskiej rodziny zdradził nam, że najchętniej wybiera wino ze względu na okazję. A ta wcale nie musi być wyszukana.
Magazyn Faktorii Win wyróżniony nagrodą Szpalty Roku 2014

temu

Podczas uroczystej gali w warszawskim Teatrze Kamienica ogłoszone zostały wyniki najbardziej prestiżowego konkursu branży custom publishing organizowanego przez Stowarzyszenie Prasy Firmowej. W tegorocznej edycji jury oceniło ponad 150 projektów marketingowych. Srebro w kategorii „Magazyn dla klientów B2C, w nakładzie powyżej 50 tys” zdobył Magazyn Faktorii Win.
Nowy numer Magazynu Faktorii Win

temu

Od 1 lipca na półkach Faktorii Win pojawi się piąty numer Magazynu Faktorii Win. W publikacji znaleźć będzie można m.in.: kulinarne przepisy Kuby Kaftańskiego i Zosi Pazik ze stołecznego lokalu Miłość, recepty na rześkie koktajle przygotowane przez Franciszka Kunickiego oraz mini przewodnik po winiarskiej Francji.

Spójrz na święta z (w)innej perspektywy!

Szef Radek - mistrz korporacyjnej nowomowy, dociekliwa niczym as dochodzeniówki teściowa Ela i od zawsze we wszystkim najlepsza kuzynka Iza - oto bohaterowie świątecznych spotów Faktorii Win. Przedstawiając życiowe sytuacje, którym daleko do ideału, marka zachęca do spojrzenia na święta z przymrużeniem oka i innej - winnej perspektywy. Symbolem swobodnego i niezobowiązującego przekazu są przygotowane na tę okazję zimowe swetry, w które w świecie Faktorii ubrani są ludzie i...butelki.